Subtropisch zwemparadijs

subtropisch zwembad paradijs

Binnenkort is het weer zover, de zon zal weer vroeg paraat zijn, de temperaturen zakken ’s nachts tot net onder de 20 graden. En overdag zijn we wanhopig op zoek naar afkoeling. Gekoelde dranken, airconditioning, al deze dingen helpen maar tot op een bepaald punt. Een koele douche of een plons in een zwembad maakt echter al een heel verschil. Maar dat is meteen ook de zwakke plek van de meeste zwembaden. In de zomer is het een afkoelend genot om er te vertoeven, maar in de winter gaan we liever niet zwemmen. Ijsberen is wel een sport, maar niet iedereen is er voor gewonnen.

Een subtropisch zwembad kan echter dit minpunt wegwerken. De naam verraad het al, in een subtropisch zwembad koelt het niet makkelijk af. Deze zwembaden zijn zonder uitzondering binnen, en voorzien van een thermisch controlesysteem. Hierdoor zal men de temperatuur altijd op een aangename 25-30 graden kunnen houden.

Subtropische zwembaden zijn ook vaak zoveel meer dan gewone zwembaden. Baantjes trekken is helemaal niet vereist, en vaak ook zelfs niet meer mogelijk. Men gaat eerder de nadruk leggen op alternatieve activiteiten. De meeste subtropische zwemparadijzen zijn voorzien van de nodige attracties. Grote glijbanen, uitgebreide schuimende wildwaterbanen, zelfs heuse golfslagbaden waar je de indruk krijgt dat je aan een heerlijk strand ligt bestaan er.

De laatste moderne snufjes laten zelfs toe om bepaalde buitensport activiteiten uit te oefenen, zoals surfen of wakeboarden

Deze zwembaden proberen ook altijd een zo groot mogelijk doelpubliek aan te spreken. Voor de kleinsten zijn er ook altijd aparte hoekjes voorzien, meestal onderverdeeld in peuter en kleuter baden. Deze zijn speciaal voorzien voor de kleinere medemens, door ondermeer een geringere diepte, en meer toezicht. Vaak zijn er ook aparte zitgelegenheden waar de trotse ouders de kapriolen van zoon of dochterlief in het oog kunnen houden van op een veilige afstand.

Kortom, is het nu zomer, herfst, winter of lente, een bezoekje aan een lokaal subtropisch zwemparadijs zal altijd bevallen!


subtropisch zwembad paradijs Subtropisch zwemparadijs
Binnenkort is het weer zover, de zon zal weer vroeg paraat zijn, de temperaturen zakken ’s nachts tot net onder de 20 graden. En overdag zijn we wanhopig op zoek naar afkoeling. Gekoelde dranken,...