Zwemparadijs Duitsland

zwemparadijs duitsland

Bij een vakantie in Duitsland denken we eerder aan Motorrijden in het Zwarte Woud, of skiën in de Alpen. Voor de waterliefhebbers onder ons zijn er echter mogelijkheden genoeg om onze honger naar waterpret te stillen.

Het zwembad Topas in Haren/Dankeren ligt op slechts een half uurtje van de Nederlandse grens in het Westen van Duitsland. Dit zwemparadijs beschikt over maar liefst 850 vierkante meter aan wateroppervlakte. Er is een waterglijbaan van 60 meter, en ook een 4 meter brede familieglijbaan voor heel het gezin. De sportievelingen kunnen zich uitleven in de wildwaterstroom, of bij de onderwaterprethoek. Er zijn stortvloed douches voorzien, net zoals ene whirlpool. De waterkegelboom zal voor uren speelplezier zorgen, net zoals de locomotief met glijbaan. Voor de allerkleinsten is er een pierenbadje van 50 vierkante meter met speelgoed voorzien, waar de ouders goed toezicht kunnen houden op de kleine spruiten. Een zonnebank is er voor de mama’s, en na het zwemmen kan je terecht in een uniek themarestaurant Moby Dick genaamd, vlak boven het zwembad, met een panoramisch uitzicht over het hele complex.

Er is echter een zwembad dat de kroon spant. Zwemparadijs Tropical Islands is het allergrootste overdekt subtropisch zwemparadijs in de wereld. Het ligt op 60 kilometer ten zuiden van Berlijn. De grootste aandachtstrekkers zijn het grootste indoor regenwoud van de wereld, een compleet tropisch dorpje met authentieke woningen, winkels en restaurants. Er is ook een strand met parelwit zand, een lagoon zo weggelopen uit Bali.

Daarbuiten heeft het zwemparadijs ook nog Duitslands grootste tropische zee en sauna complex, waar je echt helemaal tot rust kan komen in een heerlijke onspannende omgeving. En het hele jaar door is het een aangename 25 graden in de schaduw, wat het een enorm aangename omgeving maakt.

Het meest unieke aspect van het zwemparadijs Tropical Islands zijn echter de openingsuren. Het is namelijk 24 uur per dag open en je kan er dus altijd je hartje ophalen, dag of nacht.

Het is een redelijke afstand, maar een last minute flight maakt het geheel best doenbaar.


zwemparadijs duitsland Zwemparadijs Duitsland
Bij een vakantie in Duitsland denken we eerder aan Motorrijden in het Zwarte Woud, of skiën in de Alpen. Voor de waterliefhebbers onder ons zijn er echter mogelijkheden genoeg om onze honger naar...