Zwembadoverkapping

zwembadoverkapping

Bij de aanschaf van een zwembad zijn er veel factoren die meespelen. Hoeveel kost het, is het wel veilig, hoelang kan ik het gebruiken, wat gaat de energierekening zijn, kortom, men kan met vele vragen zitten.

Een zwembadoverkapping gaat de grootste probleemgebieden van een zwembad aanpakken en verbeteren. Het is een van de meest onderschatte bijkomende investeringen die je zwembadervaring op vele punten zal verbeteren.

Veiligheid staat voorop. Indien je regelmatig spelende kinderen over de vloer krijgt, of je hebt een huisdier, dan is het vaak een basisbehoefte om het zwembad af te schermen. Dit kan door een hekwerk, maar net zo goed door het plaatsen van een zwembadoverkapping.

Ook zal je niet meer met je schepnetje de vallende bladeren, kleine takjes en ander vuil moeten uitje zwembad scheppen. De overkapping vangt alles op.

Voor de verwarming van zwembaden gaat men vaak ingewikkelde en dure elektrische warmtepompen installeren. Beide vragen veel aandacht, en niet te vergeten, een elektrische warmtepomp veroorzaakt geluidsoverlast en kan de elektriciteitsrekening flink doen stijgen! Kies je voor een overkapping, dan zullen de zonnestralen de temperatuur van je zwembad gratis en voor niets laten stijgen! Kies je daarbuiten nog voor bijvoorbeeld een zonnecollector die gebruik maakt van de pomp die bij je zwembad zit, dan kan het heel goed zijn dat je zwembad verwarmd is zonder meerkost!

Iedereen kent wel het onaangename gevoel als je uit het zwembad klimt, en een frisse bries raakt je. Je koelt onmiddellijk af, en een rilling loopt over je rug. De overkapping gaat dit volledig wegnemen, wat voor een aangenamer gevoel zorgt in en rond het zwembad.

De meeste overkappingen glijden op rails en zijn met 1 hand makkelijk heen en weer te schuiven. Er bestaan verschillende systemen. Telescopische overkappingen bestaan uit verschillende delen die ineenschuiven en dus zo weinig mogelijk plaats innemen aan het einde van je zwembad. Er zijn ook vaste modellen beschikbaar, dan heb je naast je zwembad ineens een mooi overdekte ruimte.

Kortom, een overkapping zorgt voor vele verbeteringen die de investering zeker rechtvaardigen!