Zonnepanelen zwembad

zonne energie verwarming van je zwembad

Bij het plaatsen van een eigen zwembad is de manier van verwarmen altijd een lastig in te vullen vakje. Veel hangt immers af van de intensiteit waarmee je het zwembad wilt gebruiken, en van de manier waarop je op dit moment je woning verwarmd.

Speelt het milieu ook een grote rol in je leven? Wens je een milieuvriendelijke oplossing? Dan is het installeren van zonnepanelen zeker een goed idee.

Zonnepanelen zijn bij een zwembad perfect mogelijk. Het systeem is in feite heel eenvoudig. Zonnepanelen worden aangebracht op een gunstige plaats, bijvoorbeeld het dak van de woning. De zonnepanelen zullen elektriciteit opwekken, die ter beschikking staat van de nutsvoorzieningen in de woning.

In de toepassing van ons zwembad, kunnen we een warmtewisselaar installeren. Deze gaat restwarmte uit de omgevingslucht halen met behulp van een condensator, net zoals in je koelkast maar in de omgekeerde richting weliswaar.

Bij het plaatsen van zonnepanelen is het natuurlijk interessant om te kijken wat het eindtotaal zal zijn. Het is en blijft een forse investering, zelfs met de premie die de overheid op dit moment aan de man probeert te brengen.

Een vaak overzien feit is dat er een klein addertje onder het gras zit. Het is namelijk zo dat bij het plaatsen van zonnepanelen, je een restwaarde aan elektriciteit kan hebben. Dit wilt zeggen dat je meer elektriciteit opwekt, dan dat je verbruikt. Het is dus mogelijk om een deel van de opgewekte elektriciteit te “verkopen” aan je energieleverancier.

De adder hierin is dat indien je boven een bepaalde limiet komt met de hoeveelheid opgewekte stroom, je beschouwd zal worden als een handelaar. En dan kan je 21% BTW bijbetalen bovenop de stroom die je hebt opgewekt. De limiet is afhankelijk van de grootte van je installatie.

Hou dus zeker rekening met dit weetje als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen. Langs de ene kant is het op dit moment fiscaal voordelig, maar aan de andere kant moet je zeker de kleine lettertjes in het contract met je energiemaatschappij goed lezen, om je ervan te vergewissen dat je niet voor verrassingen kan komen te staan.