Zwembaden zelfbouw

Een eigen zwembad is wellicht een van onze grootste dromen, gewoonweg omdat het zo veel plezier en amusement met zich meebrengt tijdens de zomertijden. Je kan gezellig met vrienden en familie een barbecue geven die dan wordt afgewisseld met een frisse duik of een gezellig babbeltje en onderonsje ‘s avonds bij het verlicht zwembad van jouw keuze. De kostprijs die aannemers je vaak geven voor de plaatsing en de inbouw van een openluchtzwembad is echter vaak zodanig hoog dat men al gauw afgeschrikt wordt en het idee achterwege laat. Blijven dromen maar, denk je dan, maar dit hoeft niet noodzakelijk zo te zijn.

Als je bereid bent om zelf de mouwen op te stropen en wat werk te verrichten dan kan je makkelijk zelf een zwembad aanleggen in de achtertuin. Uiteraard moet je dan nog altijd beschikken over de nodige vergunningen en dergelijke maar dit is niet meer of minder moeilijk dan wanneer men dit zou laten doen door een aannemer.

Desondanks de eigen wil om een zwembad aan te laten leggen is het altijd nuttig voor je om langs te gaan bij een architect, tenzij je jezelf ook daar geroepen voelt om alles uit te tekenen en de installaties te plaatsen op zo goed mogelijke plaatsen. Het is al snel duidelijk dat wanneer je aan zelfbouw wilt gaan doen het heel wat tijd en de nodige planning vraagt om alles tot een goed einde te kunnen brengen. Je zal graafmachines en dergelijke nodig hebben om het zwembad te kunnen uitgraven en uiteraard moet je ook beschikken over een manier om het beton te laten gieten of de prefab te laten plaatsen. Het is echter zeker de moeite waard en een avontuur voor jezelf om de handen nog eens duchtig uit de mouwen te steken.