Whirlpools

Voor vele mensen staat het toppunt van genieten en ontspannen gelijk aan een Whirlpool. Niets is zo heerlijk als lekker brubbelend tot rust komen. Maar wat is een Whirlpool eigenlijk? En wat zijn de verschillende soorten erin?

Een whirlpool is eigenlijk niet meer dan een gewoon bad, met de toevoeging van bubbels. We onderscheiden hierin 3 grote systemen.

Het hydrosysteem gebruikt jets die water inspuiten. Deze warme waterstralen kunnen gericht worden op specifieke plekken van je lichaam, zoals bvb de ruggengraat. Moest je alleen een gewoon ligbad hebben, kan je ook een soort mat aanschaffen voor in je bad. Deze werkt volgens hetzelfde principe.

Een andere variant is het spasysteem. In plaats van water blaast met hier warme lucht in de whirlpool. Dit zorgt voor een zwevend gevoel. Ook hier kunnen massagejets gebruikt worden die voor een ontspannende massage kunnen zorgen.

Het derde systeem, is ook meteen het meest complete. Het is namelijk een combinatie van het hydrosysteem en het spasysteem.

De geneeskrachtige werking van watermassages is reeds lang bekend. Het vergroot de bloedvaten, en ontspant de spieren. Dit alles verhoogt de circulatie en zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel.

Een nieuwe trend die zich steeds vaker toont, is het integreren van een whirlpoolsysteem in het privé zwembad. Om het effect te maximaliseren is natuurlijk een apart ingerichte plaats het beste, maar indien het systeem performant genoeg is, kan men ook gewoon een hoekje van het zwembad inrichten als whirlpool. Wat natuurlijk meteen een meerwaarde geeft aan het geheel!

Eens in de maand dien je de whirlpool te reinigen met een speciaal product, verkrijgbaar in de speciaalhandel. Indien je whirlpool buiten staat kan je deze ook het best toedekken met een hoes. Ook zal een veelgebruikte whirlpool schoner blijven dan eentje die lang stilstaat. Bij veel gebruik zal het water in beweging blijven en geen restwater achterlaten in de leidingen.