Zwembad voor honden

zwembad voor je hond

Bij een zwembad denken de meeste mensen meteen aan baantjes trekken, lekker relaxen, afkoelen in de zomer. Er is echter nog een andere toepassing voor je zwembad. Hondenliefhebbers weten dat een hond niets liever heeft dan lekker ravotten. In de zomer zijn de stijgende temperaturen niet alleen lastig voor de mens, ook je hond zal er hijgend bijliggen om de nodige afkoeling te zoeken.

Sinds kort zijn er professionele locaties waar je kunt gaan zwemmen met je hond. Ze onderscheiden zich van de gewone zwembaden door hun geringe diepte, en minder gebruik van chemicaliŽn. Buiten afkoeling en ontspanning kan je hier uw hond laten revalideren na het ondergaan van een operatie. Watertherapie is al lang een begrip in de medische wereld. Bijvoorbeeld bij een blessure aan de knie kan een paar uurtjes watertrappelen per week ervoor zorgen dat je spieren en pezen toch nog training krijgen, zonder de belasting van de impacts die joggen met zich meebrengt. Dit komt door de nagenoeg gewichtsloze toestand waarin je je gaat bevinden tijdens de watertherapie.

Zoek je gewoon een leuke ontspanningsmogelijkheid voor je hond, dan zal het professionele hondenzwembad waarschijnlijk een te grote prijs met zich meebrengen. Je kan in de dierenspeciaalzaak verschillende zwembadjes vinden speciaal voor honden. Het nadeel hiervan is echter dat de kostprijs hiervan ook niet meevalt! Ik zou persoonlijk eerder in een speelgoedwinkel een goedkoop plastic zwembadje kopen (de bekende blauwe schelpvorm bijvoorbeeld) en dat gebruiken. Dit kost slechts een fractie dan de door de winkels aangeprezen hondenzwembaden en zal je hond evenveel plezier bezorgen.

Het hoeft trouwens niet altijd een kunstmatig zwembad te zijn. Een natuurlijke zwemput zoals het Schulensmeer in Herk De Stad is een ideale plek om met je hond frisbee, apport en appŤlspelletjes te beoefenen. Hoe groter de oppervlakte, hoe langer ook de afstanden zijn die de hond kan afleggen. Zeker als je een grote hond hebt, zal dat een groot verschil maken tegenover het kleine zwembadje.

Als laatste wil ik het grootste voordeel van een klein zwembadje benadrukken. Het wassen van de hond is altijd een hele bedoening. Afhankelijk van het humeur van de dag, kan dat soms een echt labeur zijn. Met een klein zwembadje bij de hand is het alvast niet meer nodig om de hond in bad te laten, of om te worstelen op het gras met de tuinslag, de hond en de hondenshampoo.