Intex zwembadverwarming - intex verwarming

intex zwembad verwarming

Intex is een bekende fabrikant van zwembaden en zwembad onderdelen. Met zijn fabrieken in China en corporate offices in vele Europese landen is het een echt zwaargewicht op de zwembadmarkt.

Intex staat voor een goede prijs kwaliteit verhouding, zelfbouwpakketten, en bovenal gebruiksgemak. In de speciaalzaak kan je een totaalpakket aanschaffen dat van filter tot liner, van frame tot leidingen, alles voorziet.

De verwarming van Intex werkt volgens het principe van de heater en gebruikt elektrische energie. Dit is een van de zwakke punten van het Intex systeem.

Elektrische verwarming is voor de fabrikant het meest eenvoudige. Het is 1 toestel, makkelijk aan te sluiten, geen onderhoud of specifieke kennis nodig om het te doen werken, heel simpel plug and play.

Het nadeel is echter het verbruik. Elektrische verwarming, of het voor binnenshuis is of voor in het zwembad, zal altijd prijzig zijn. En niet te vergeten, de prijs van elektriciteit is erg afhankelijk van de wereldlijke toestand. Op het ene moment betaal je weinig, terwijl de dag erna de prijzen de hoogte in kunnen schieten zonder enige waarschuwing.

Het voordeel van zwembadverwarming door Intex is natuurlijk het gebruiksgemak. Ook zijn de bijbehorende filtreersystemen gemakkelijk te plaatsen zonder gedoe. Voor de onhandige zelfbouwer is dit een aanlokkelijke oplossing natuurlijk.

Ondersteuning en garantie zal verzorgd worden door Intex Nederland, wat de grote verdeler is van Intexproducten in de Lage Landen.

Voor de meer serieuze zwembadfanaat en de handige zelfbouwers onder ons raden we toch aan om verder te kijken dan Intex. Het is weliswaar een stapje hoger dan het klassieke opblaaszwembad, maar indien je op de lange termijn ook plezier wilt hebben van je zwembad zijn er betere oplossingen.

De verwarmingssystemen van Intex zijn vlot verkrijgbaar onder de honderd euro bij de speciaalzaak. Als hoofdverwarming of bijverwarming van een groter zwembad zijn ze geschikt, mits met het energieverbruik wat bijhoud!


intex zwembad verwarming Intex zwembadverwarming - intex verwarming
Intex is een bekende fabrikant van zwembaden en zwembad onderdelen. Met zijn fabrieken in China en corporate offices in vele Europese landen is het een echt zwaargewicht op de zwembadmarkt. Intex...