Zwembad verlichting

verlichting om je zwembad te verlichten

Je kent het wel, de valavond begint al, de schaduwen worden langzaam langer, maar je wilt niet uit je zwembad komen. Je hebt een beetje verlichting van het huis, maar dat is niet genoeg. De tuinlampjes zijn niet krachtig genoeg. Je hebt nog wel een schijnwerper liggen, maar die is veel te sterk!

Elektriciteit en water, het zijn 2 onderwerpen die we normaal zo ver mogelijk uit mekaar willen houden. Maar toch kan er perfect zonder risico genoten worden van de voordelen die beide bieden. De meerderheid van de installateurs van zwembaden bieden in hun gamma zwembaden aan die voorzien zijn van verlichting. Wil je liever zelf de handen uit de mouwen steken, dan raden we aan om toch inlichtingen in te winnen bij een professional. Het volstaat niet om een spotje in een glazen bokaal in je zwembad te hangen, er komt wel wat meer bij kijken. Overweeg zeker om deze te laten plaatsen door een handelaar.

Er bestaat verlichting die geschikt is om achteraf te plaatsen. Deze kunnen op de rand vastgemaakt worden en lopen zo naar beneden het water in. Ook is er verlichting beschikbaar die op de bodem of tegen de wand vastzit met magneten.

Voor de keuze van type lamp heb je meerdere opties, waaronder natuurlijk halogeenspotjes of leds. Een hele resem aan kleuren zijn beschikbaar. De klassiekers zijn natuurlijk blauw en wit. Net zoals er tegenwoordig televisietoestellen zijn met verlichting die je met een druk op de knop kan aanpassen aan je stemming, kan je meerkleurige verlichting integreren in je zwembad. Duurdere modellen hebben zelfs een afstandsbediening!

Iets waar je zeker ook rekening mee moet houden, is de meerwaarde met betrekking tot de veiligheid. Geef je een feestje, in of uit het zwembad, dan vraag je je op voorhand af hoe je moet voorkomen dat het drukke kind van de buren in het zwembad kan vallen. Heb je verlichting, dan kan je die mogelijkheid al beperken. Ook bij het geven van een tuinfeest zal een verlicht zwembad ongetwijfeld bijdragen tot de sfeer.