Zwembad Valkenhuizen

Een van de meest populaire attracties in het Zuiden van Nederland is het zwembad Valkenhuizen in Arnhem.

Het zwembad is echter slechts 1 van de attracties die ter plekke beschikbaar zijn. Het zwembad maakt namelijk deel uit van een sportcomplex. Dit modern uitgerust sportcentrum heeft verschillende troeven in zijn bezit. Modern uitgeruste en goed onderhouden sporthallen, aparte banen voor squash en badminton, vergaderzalen en een heus sportrestaurant maken een zeer aantrekkelijk totaalaanbod. Het sportcentrum Valkenhuizen richt zich dan ook op organisaties en groepen die een sportdag willen organiseren, of een stage. Ook langdurige trainingsperiodes kunnen hier gevolgd worden.

Het zwembad is dus slechts een van de pareltjes die het sportcomplex te bieden heeft. Het is opgedeeld in 2 verschillende zwembaden, een wedstrijdbad met duikplanken dat perfect geschikt is voor baantjes te zwemmen en je conditie op peil te houden, en een recreatiezwembad. Het laatste is voorzien van een glijbaan en waterparasol. Ook is er een aparte ruimte waar er gedronken en gegeten kan worden. Een zonnebank met gezichtsbruiner is ook voorzien in het zwembad.

Het zwembad Valkenhuizen onderscheid zich echter nog op een andere manier van de rest. De hoeveelheid aan activiteiten die je kunt beoefenen in het zwembad is werkelijk fenomenaal. Een greep uit hun aanbod;

Buiten het banen zwemmen en wat ronddobberen tijdens het recreatief zwemmen, kan je er meedoen aan aquasportief en kikker je aqua fit – activiteiten. Doorgedreven fysieke trainingen die op een ontspannende en aangename manier gegeven worden en zo je algemene fysiek zullen verbeteren. Het zwembad hanteert openingsuren die voorzien dat er tijd is voor gezinnen, ouderen en jongeren. Ook is er tijd voorzien voor watersporten zoals waterpolo en wedstrijdzwemmen.

Voor de ouders met kind tenslotte is er de mogelijkheid om aan ouder en kind zwemmen te doen. Dit verloopt in het recreatiezwembad, waar een gedeelte met geringe diepte ideaal geschikt is voor dit doel. Professionele bijstand en aankleedkussens zijn beschikbaar. Zo kunt U uw kind kennis laten maken met het zwembad op een aangename en veilige manier!