Vakantiewoning met zwembad

vakantiewoning en vakantiehuizen met zwembad

Je eigen vakantiehuisje huren als je op verlof gaat is meer en meer populair aan het worden. Voor de mensen die meer comfort wensen dan op een camping, en die niet de drukte van een hotel of resort willen, is een eigen stekje natuurlijk de beste oplossing.

Indien je een vakantiewoning huurt met zwembad erbij, zijn er enkele dingen die je op voorhand zeker moet te weten komen.

Allereerst, is het een gedeeld zwembad of een privé zwembad? Vooral in Spanje zijn de “communal pools” heel erg in trek. Projectontwikkelaars leggen in een verkaveling van +/- 5 verschillende huizen ook 1 zwembad aan. Zo kan elke woning aan de man gebracht worden met het begeerlijke suffix “met zwembad”. Wat er dan niet bij zal verteld worden, is dat je op zomerdagen kans loopt om niet rustig aan het zwembad te kunnen luieren, want de buurman heeft net een feestje georganiseerd met zijn hele familie. Voordeel is wel dat de onderhoudskost ook gedeeld zal moeten worden, waardoor deze kostenpost wel gaat meevallen op langere termijn.

Een privé zwembad is niet meer dan een zwembad dat helemaal voor jezelf is. De huurprijs per dag zal wel hoger liggen dan de vergelijkbare huizen zonder zwembad.

Als je toch beslist een vakantiewoning met zwembad te huren, dan moet je ook weten wat je verplichtingen zijn, en wat de voorzieningen zijn. Het kan zijn dat de filtreerinstallatie op bepaalde tijdstippen moet lopen, of dat je de warmtepomp moet opzetten. Vraag dus aan de huisbaas duidelijke aanwijzingen zodat je geen brokken kan maken tijdens je verblijf in het vakantiehuisje.

Als laatste tip geven we nog mee dat het geen slecht idee is om op voorhand detailfoto’s te vragen van het zwembad inclusief datumweergave op de foto. Zo voorkom je dat je aankomt op de bestemming, en het zwembad is ofwel leeg, ofwel zo vervuild dat je er geen voet in kan zetten. Ook is het risico op waterschade bij zwembaden niet te verwaarlozen, zorg dus voor een goede reisverzekering!