Tropicana

Wil je er even tussenuit? Zoek je een plek om je te ontspannen en even de batterijen terug op te laden? Dan is een bezoekje aan het subtropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam wellicht een goed idee. Gelegen aan de Maasboulevard nummer 100 in hartje Rotterdam, is deze oase van rust een begrip in het leven van elke R’dammer.

Het zal de kenner niet verbazen dat Tropicana een idee is van de Centerparcs groep, die al naam hebben gemaakt met hun waterpretparken verspreid over heel de wereld. De oorspronkelijke opzet van Centerparcs was een subtropisch zwemparadijs creëren met talrijke ontspanningsmogelijkheden en activiteiten voor het hele gezin, midden in de drukke binnenstad. Er werd afgeweken van de typische formule, door het besluit om te werken zonder accommodaties. De nadruk werd niet meer op weekendjes gelegd, maar op de daguitstappers.

De eerste steen werd gelegd in 1988. Na een kort verblijf in de handen van een Schotse brouwerij ging in 1993 het park over in particuliere handen. De huidige eigenaars zijn constant aan het verbouwen en aan het verbeteren om een zo aangenaam mogelijke tijd te garanderen in hun subtropisch zwemparadijs

Het zwembadgedeelte heeft natuurlijk de beschikking over de Usual Suspects. Een wildwaterbaan, golfslagbad, kinderzwembad, en bar zijn aanwezig. Maar breng zeker ook een bezoek aan de zonnegrotten, die je wegvoeren naar een ver warm zonovergoten strand. Naast het subtropisch zwemparadijs Tropicana zijn er nog 4 andere gedeeltes.

Bij een zwembad hoort ook een sauna. Lekker stomend ontspannen en helemaal relax terug de wereld in is een heerlijk gevoel. In de Tropisauna zorgen ze daarvoor.

Voor de dames onder ons zal een bezoekje aan het Beauty en Thermae Center Aquasana zeker op de kalender staan. Laat je lekker verwennen door de specialisten van Tropicana die je helemaal herboren doen voelen!

De feestbeesten kunnen ook terecht in het partycentrum Het Ornament of in de unieke dance club Tropicana. In de studentenstad Rotterdam is het altijd een beetje feest, dus laat die wilde haren wapperen en ga eens langs!