Zwembad speelgoed

speelgoed voor kinderen in zwembad

Niet is zo aangenaam om lekker dobberend in je zwembad te genieten van de zomerzon, met een drankje bij de hand. Je kinderen gaan echter andere ideeŽn hebben. Als ze 1 keer van de waterpret in een subtropisch zwembad hebben geproefd, gaan ze dat willen recreŽren in je trots en glorie.

Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je kinderen veilig urenlang plezier hebben in het zwembad? Om te beginnen kan je zorgen voor een vrolijke aankleding van je zwembad. Kies voor een bepaald thema of een specifieke sfeer, door bijvoorbeeld palmbomen of maritieme items toe te voegen als decoratie.

De tijd van het lelijke saaie zwemplankje van schuimrubber is al lang voorbij. Je kan in de meeste speelgoedwinkels verschillende drijvende speeltjes vinden, in een grote variatie van vorm, kleur en prijs.

Een makkelijke en goedkope toevoeging, is een grote binnenband van bijvoorbeeld een tractorband. Let wel op dat het ventiel geen gevaar vormt tijdens het ravotten. Ook hier kan je verkiezen om voor de duurdere versies te gaan.

Aangezien veel Belgen geboren worden met de bal aan de voet, zal een balsport altijd een warme ontvangst krijgen. Voetballen op de bodem van je zwembad is echter nogal moeilijk. Het bekende alternatief is waterpolo. Maar wist je dat er ook watervolleybal, en zelfs waterbasketbal bestaat? Voor al deze sporten zijn er drijvende hulpstukken te koop.

Een goede oefening voor zwemtechniek en uithouding is onder water zwemmen. Het opduiken van de pop is de klassieke oefening. Je kan echter ook de speelse toer opgaan, met de aanschaf van vlottende hoepels waardoor men moet zwemmen. Ook in trek zijn de duikvoorwerpen. Kies je voor een genummerde set, dan kan je de items bijvoorbeeld in het water gooien, en dan beslissen van ze in een bepaalde volgorde op te duiken zonder boven water te komen.

Je ziet dat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van speelgoed, meer dan alleen maar een parasol en een strandbal. Wees creatief! Het moet ook niet altijd uit de winkel komen, doe desnoods eerst wat inspiratie op bij de handelaars en ga daarna op zoek naar materiaal om ze zelf ineen te knutselen. Uren plezier verzekerd!