Zwembad soorten

zwembad soorten

Bij zwembaden kan je een algemeen onderscheid maken tussen de ingebouwde soorten en de zwembaden die zich enkel en alleen bovengronds bevinden. Bij die eerste kan men dan nog een verdere onderverdeling gaan maken die te maken hebben met de aard van de aanleg. Zo zijn er foliezwembaden, die een vaste vorm hebben en gemakkelijk te plaatsen zijn als U op voorhand al een idee heeft van hoe men het zwembad wil opbouwen.

Het foliezwembad heeft echter ook nog een bouwkundige gezel waarbij men geheel vrij is in de keuze van de opbouw en de afwerking, wat natuurlijk een aardig duitje meer kost. Naast de foliezwembaden zijn er eveneens de betonnen zwembaden die je wel al zal kennen. Deze zijn veruit de bekendste en worden dan ook massaal toegepast door zij die een zwembad wensen in hun achtertuin. Zij worden uitsluitend aangelegd door een aannemer die het geheel bij je thuis komt uitgraven en plaatsen. Je kan dit eventueel ook zelf doen aangezien dit goedkoper is maar uiteraard veel meer werk van jezelf vraagt.

Naast de inbouwzwembaden zijn er dan ook natuurlijk de opzetzwembaden die je wellicht wel kent van toen je nog jong was of omdat je er thuis reeds een in je bezit hebt voor je kinderen. Deze zijn veruit de gemakkelijkste in gebruik omdat men ze enkel moet opzetten wanneer men dit wil en omdat je ze ook makkelijker kan onderhouden en opbergen. Verder zijn ze ook nog eens een heel pak goedkoper als de ingebouwde zwembaden. Het is echter wel zo dat je deze niet zal terugvinden in gigantische groottes zoals men dit kan hebben bij een inbouwzwembad. Dit zou een te grote ballast vormen voor de vaak makkelijk scheurbare zeilen van het opzetzwembad. Niettemin zijn ze nog altijd veel plezier voor je gezin.