Rolluik zwembad

Een van de meest belangrijke onderdelen van je nieuw zwembad is de afdekking. Vele mensen leven nog met de misvatting dat een afdekking alleen maar dient om wat vuil en bladeren uit het water te houden. Niets is echter waar. Een volwaardige afdekking kan veel betekenen voor je zwembad. Zowel op vlak van onderhoud, als op veiligheid.

Er zijn verschillende alternatieven voor het klassieke zeil. Afhankelijk van je budget kan je kiezen uit verschillende types en afwerkingen. Gaande van goedkoop pvc, tot een meer luxueuze houten afwerking.

We zetten even de voordelen op een rij.

Allereerst, het overduidelijke. Vallende bladeren, insecten, en andere onaangenaamheden kunnen niet meer in het water vallen.

Indien uw scherm geen licht doorlaat, zal er tijdens de wintermaanden minder alggroei zijn, wat betekend dat U minder tijd zal moeten steken in het onderhoud van uw zwembad, en ook dat er minder onderhoudsproducten verbruikt zullen worden.

Een goede afdekking door een rolluik zal ook zorgen voor een betere isolatie. Kiest U voor de solarlamellen, zal het effect nog groter zijn. Deze gaan niet alleen verdamping tegen, maar werken ook als grote energiecollectoren, en zijn dus nog meer voordelig op lange termijn.

Een belangrijk aspect van elk zwembad is de veiligheid. Afhankelijk van de grootte van uw zwembad, zal door het principe van gewichtsverdeling een bepaalde last gedragen kunnen worden door de lamellen. Dit verhoogt natuurlijk de veiligheid.

Het bedienen van een rolluik moet geen zware fysieke arbeid zijn. Bij het kiezen voor een electrisch systeem kan door een simpele druk op de knop het zeil geplaatst worden. Manuele uitvoeringen zijn uiteraard goedkoper in aanschaf.

Indien U het niet ziet zitten om een grote lelijke rol plastic langs uw zwembad te hebben liggen, treur niet langer. Het smaakvol wegwerken van de rolluik is tegenwoordig een koud kunstje. Is het niet mogelijk om de rollijk volledig onder de grond weg te werken, kan men kiezen voor het bouwen van een kistachtige constructie. Deze kan dan gebruikt worden als tafel of zitbank.