Zwembad reinigen

zwembad reiningen

Bij de aankoop van een eigen zwembad hoort een zekere mate van verantwoordelijkheidszin. Je bent nu de eigenaar van een eigen zwembad, nu moet je ook zorgen dat het nodige onderhoud gebeurd om het zwembad in goede staat te houden.

Buiten de mechanische onderdelen en toestellen regelmatig na te kijken en af te stellen, is ook het onderhoud van het zwembad zelf heel belangrijk.

Het reinigen van het zwembad is een gewoonte die onmiddellijk na de aanschaf aangekweekt dient te worden. Anders gaan er later zeker problemen optreden. Doe uw kinderen onmiddellijk wennen aan de gedachte dat het zwembad regelmatig proper gemaakt moet worden, dan gaan ze later niet tegenstribbelen indien U ze deze taak wilt toevertrouwen.

Reinigen van het zwembad wilt meer zeggen dan U op het eerste zicht gaat denken. De filtreerinstallatie zal ervoor zorgen dat het water op een efficiŽnte manier schoongemaakt zal worden. Maar niet alleen het water moet regelmatig een schrobbeurt krijgen, ook het zwembad zelf heeft daar baat bij.

Indien je het zwembad een winterstop laat maken, zal er lange tijd stilstaand water in blijven staan. Dit kan een aanslag veroorzaken op de wanden van het zwembad, wat niet bepaald een appetijtelijke aanblik geeft. Hiervoor zal U een schoonmaakmiddel of ontkalker moeten gebruiken. Vergewis U er wel van dat dit product geschikt is om te gebruiken in het zwembad, en wees voorzichtig tijdens het gebruik ervan.

Verder moet ook de onmiddellijke omgeving van het zwembad schoongemaakt worden. De mooie tegelvloer die U heeft aangelegd rondom het zwembad zal niet lang mooi blijven bij langdurig gebrek aan onderhoud.

Om te vermijden dat U veel werk heeft bij het schoonmaken van het zwembad, kan U verkiezen om een permanente overkapping te installeren. Dit zal voorkomen dat er grote vuildeeltjes in het zwembad terecht kunnen komen. Bent U een fan van opblaasbare speelgoedjes, let er dan ook op dat deze zuiver zijn vooraleer U ze in het zwembad gebruikt. Zelfs een strandbal die even een uitstapje maakt naar het gras kan al een hele hoop narigheid met zich meebrengen.

Kortom, respecteer uw zwembad en geef het de nodige aandacht en liefde, dan gaat U meer plezier hebben en langer kunnen genieten van uw zwembad!