prive sauna

Vroeger was een uitstapje naar het zwembad, of de sauna, nog een echte belevenis. Heel het jaar keek men uit naar de dag dat het zover was. En de rest van het jaar kon men alleen maar dromen van volgend jaar…

De gelukkigen konden enkele keren per jaar naar de sauna, in bijvoorbeeld een schoonheidsinstituut of een kuuroord. Maar begrippen zoals wellness of spa waren toen nog onbekend.

Dan kwam de bloei van de “lokale wellnessverstrekker” Je kunt er nu niet meer langs kijken, praktisch elke straat heeft zijn sauna, schoonheidssalon, nagelstudio, wellnesscentrum of spa.

De tijd dat je lang moest zoeken naar een plekje dicht bij huis waar je kunt ontspannen en genieten, opnieuw opladen voor de komende werkweek, is voorbij. Genoeg mogelijkheden om jezelf te trakteren.

Nu gaat men nog een stap verder. Terwijl een eigen zwembad vroeger het toonbeeld was van decadentie en weelde, beginnen mensen nu met uit te kijken naar alternatieven. En ze kwamen uit bij een eigen sauna, Turks stoombad of Zweedse zweethut.

Deze installaties zijn op verschillende manieren te combineren. De een verkiest om de stoomcabine te bouwen in de badkamer, waar men in alle rust en stilte kan genieten van de hete vochtige lucht.

Een eigen whirlpool op het terras is ook een vaak voorkomend fenomeen geworden. Lekker bubbelend genieten van een drankje in het gezelschap van je beste vrienden is voor vele mensen een favoriet tijdverdrijf geworden.

Als je nog verder wilt gaan, kan je kiezen om bij je eigen zwembad een poolhouse te voorzien. Dit is een ruimte die onder meer de technische toestellen zal herbergen. Eventueel een omkleedruimte, een douche. Maar doe eens gek, en bouw er je eigen stoomcabine, sauna, en whirlpool bij in! Of nog beter, integreer het in je zwembad met de aanschaf en inbouw van enkele krachtige waterjets!

De tijd van het gemeenschappelijk delen van wellnessmogelijkheden is voorbij. De privé wellnesscentrums maken hun intrede!