Prijzen zwembaden

Een zwembad is voor veel mensen nog altijd een unieke droom. Het ultieme accessoire voor bij het huis en de tuin. Maar wat kost het nu eigenlijk?

Wel, alles hangt af van jezelf. Een klein opblaasbadje kost slechts 20 – 50 Euro in de speelgoedwinkel, maar daar ben je ook niet zo veel mee. Enkele keren gebruiken, en het zwembadje zal zijn beste tijd wel gehad hebben.

De iets stevigere modellen van bijvoorbeeld Bestway kosten al iets meer, van 100 – 500 Euro. Hiervoor krijg je wel al iets meer voor je geld, ze zullen niet zo rap verslijten, en ze zijn ook geschikt om permanent te laten staan.

Gaan we nog hoger, dan zitten we meteen al enkele duizenden Euro’s hoger. Een polyester zwembadkuip gaat je tussen de 4 en 9000 Euro kosten. Deze zijn wel een heel stuk beter van kwaliteit en afwerking dan de opblaasbare variant, of de frame – zwembaden. Je zal een polyesterkuip moeten ingraven volledig of gedeeltelijk, en het is een vast zwembad, een installatie is dus gewenst om het onderhoud te vergemakkelijken.

Nog hoger, dan gaan we naar de in cement uitgevoerde op maat gemaakte zwembaden. Deze kan je geheel naar eigen keuze en smaak laten aanleggen. Natuurlijk gaan hier ook meer manuren en materiaalkosten inkruipen, en ga je duurder uitkomen.

Daarbij komen dan ook nog een hele hoop bijkomende kosten. Indien je een zwembad wilt kopen dat buiten de vrijgestelde bepalingen valt, dan ben je verplicht om een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. En indien je niet thuis bent in deze materie, dan is een architectenbezoek geen slecht idee.

Daarbij komt nog de aanschaf van een filtreerinstallatie, en eventueel een verwerkingsmethode waar ook verschillende toestellen voor nodig zijn. Weeral, niet alleen de toestellen kosten geld maar het laten plaatsen ook. Verreken deze onkostenposten dus mee in je budget.

Een zwembad kost geld, maar het is zeker geen onoverkoombare uitgave. Met goed plannen en verstandig nadenken kom je er zeker!