Inrichting poolhouse

inlichting van je poolhouse

Bij het aanleggen van je eigen zwembad zou het misschien een goed idee zijn om een poolhouse te bouwen. Een poolhouse is niet meer als een bijgebouw aan je zwembad. De mogelijkheden zijn effectief eindeloos. Het is bijvoorbeeld een goed idee om de technische ruimte van het zwembad in te richten in het poolhouse. Zodoende zullen de toestellen, die toch een aardige som geld kosten, veilig binnen staan. Ook zullen de leidingen voor deze toestellen zo kort mogelijk zijn, aangezien het poolhouse waarschijnlijk in de onmiddellijke omgeving van het zwembad staat.

Over de inrichting, valt veel te zeggen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk. Wil je een zwoele bar, een tropisch strand of een Scandinavisch wellness-paradijs, laat jezelf gaan!

We raden aan om praktisch na te denken bij de inrichting. Die tegels ogen misschien heel mooi in de winkel, maar zijn ze niet spiegelglad als je er met blote voeten over loopt en er een plas water ligt? Hardhout ziet er altijd prachtig uit, maar is het hout wel behandeld tegen vocht? Het gebruik van duurzame materialen is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je het maximaal plezier uit je nieuw poolhouse haalt.

Ligt je zwembad ver van het huis, dan is het wellicht een goed idee om een toilet te installeren. Zo voorkom je dat de kinderen van de buren het hele huis door moeten om naar het toilet te gaan. En als je toch sanitaire leidingen aan het installeren bent, kan je evengoed er een doucheruimte bijmaken. Dan kunnen de zwembad gebruikers zich voor en na het douchen even afspoelen.

Als we de lijn verder doortrekken, kunnen we het verkeer van en naar het huis nog verder verminderen door een zitruimte te voorzien in het poolhouse. De eenvoudige modellen hebben al genoeg aan een simpele zitbank, maar je kan ook overboord gaan en een heuse zithoek inbouwen.

Vergeet ook de innerlijke mens niet, geef toe, je hebt altijd al een mooie vaste barbecue gehad willen hebben. Nu is je kans, bij de bouw van je poolhouse kan je een eethoek voorzien met een ingebouwde barbecue en grill, waardoor het heerlijk tafelen is langs je zwembad.


inlichting van je poolhouse Inrichting poolhouse
Bij het aanleggen van je eigen zwembad zou het misschien een goed idee zijn om een poolhouse te bouwen. Een poolhouse is niet meer als een bijgebouw aan je zwembad. De mogelijkheden zijn effectief...