Poolhouse bouwen

poolhouse bouwen

Bij het bouwen van je eigen zwembad zal je verschillende apparaten moeten wegwerken. Denk maar aan de verwarmingselementen, de warmtewisselaar, de pompinstallatie met filter, kortom, je hebt veel oppervlakte nodig.

Het is aan te raden om bij de bouw van een zwembad te overwegen om een bijgebouw te plaatsen. De voordelen zijn dat dit bijgebouw met de technische ruimte erin dicht bij het zwembad zal staan, zodat het niet nodig is om lange leidingen te trekken van het zwembad naar het huis. Daarenboven is alles mooi weggewerkt, en overzichtelijk geplaatst. Ook in de winter zullen je toestellen er baat bij hebben dat ze in een afgeschermde ruimte staan. Maar niet alleen daarvoor is een bijgebouw handig.

Wil je een stapje verder gaan, dan kan je eventueel een poolhouse overwegen. Een poolhouse is eigenlijk niets meer dan een bijgebouw aan je zwembad dat niet alleen de technische installaties herbergt, maar dat ook nog andere mogelijkheden zal bieden.

Als eerste denken we aan een omkleedruimte. Als je zwembad een redelijk stukje van je huis ligt, dan kan een omkleedruimte een groot voordeel bieden. Maar denk ook aan het feit dat elke keer je een drankje wilt nemen, of de telefoon moet opnemen, dat je dan een spoor van zwembadwater zal achterlaten in huis. Met een degelijk uitgerust poolhouse is dat verleden tijd.

Voor het gebruiksgemak kan je ook een toilet installeren, misschien ook een douche. Wil je echt een miniatuur wellnesscentrum creƫren, dan kan je zelfs een jacuzzi, sauna of stoombad erin verwerken! Je kan het zo gek niet bedenken!

Ook de wasplaats van het huis kan voorzien worden in een aanpalend poolhouse. Zo verlies je in huis zo min mogelijk plaats. Eventueel kan je ook een poolhouse combineren met een overdekt terras, en een ingebouwde barbecue waardoor het aangenaam vertoeven is met je gasten in de tuin, langs je zwembad.

Overweeg zeker op voorhand de bouwstijl. Een klein houten tuinhuisje is misschien het goedkoopst, maar past het wel bij de stijl van je woning?

In ieder geval, een poolhouse is een welkome aanvulling op je zwembad plezier, waar je zeker jaren plezier van zult hebben!


poolhouse bouwen Poolhouse bouwen
Bij het bouwen van je eigen zwembad zal je verschillende apparaten moeten wegwerken. Denk maar aan de verwarmingselementen, de warmtewisselaar, de pompinstallatie met filter, kortom, je hebt veel...