Polyester zwembaden

Het polyester zwembad is een begrip. Bij het aanbreken van de volgende snikhete zomer trekken we weer massaal naar de winkel voor een opblaasbaar ploeterbadje te kopen. We geven weer veel geld uit, en gegarandeerd zal het volgende zomer een nieuw zwembadje moeten worden, want echt duurzaam zijn die dingen niet. Vooral niet bij veelvuldig gebruik.

Een voor de hand liggende keuze is de aanschaf van je eigen zwembad. Maar waar te beginnen? Voor iets wat je waarschijnlijk slecht enkele maanden per jaar kan gebruiken, is het natuurlijk een serieuze investering. En je wilt ook niet dat je de rest van het jaar doorbrengt met het zwembad te onderhouden terwijl het eigenlijk niet meer in gebruik is, en je moet wachten op de eerste zonnestralen.

Als deze factoren je kopzorgen baren, maar je wilt toch een eigen zwembad, dan is het polyester zwembad iets voor U. Het basisprincipe is heel simpel.

Allereerst moet je weten dat een polyester zwembad in essentie een grote badkuip is. Wil je dus een zwembad van 25mē, dan zal je ook een badkuip van 25mē moeten aanschaffen. Waar je aan moet denken is dat deze ook in je tuin moet geraken! Heb je langs je huis een grote inrit geschikt voor een vrachtwagen en komt het zwembad op een makkelijk bereikbare plaats, dan is dit geen probleem. Heb je geen inrit, of toegang tot de plaats waar het zwembad moet komen te liggen, dan kan je nog altijd voor een plaatsing met kraan kiezen.

Laten we de polyester kuip eens wat nader bekijken. Er is een speciale gelcoating voorzien op de binnenzijde van de kuip. Deze gaat vuil, algen en water afstoten. Hierdoor bekom je een gladde afwerking aan de binnenkant en zal het onderhoud tot een minimum beperkt worden. En geen zorg dat deze coating zou kunnen loskomen, het is immers geen verf maar ze is ingebakken in het polyester. Duik gerust over de bodem, ze zal spiegelglad aanvoelen!

Ook is het zwembad erg stevig. Zelfs al zou je de kuip helemaal vrijstaand plaatsen en volledig vullen met water, dan nog zal er geen probleem zijn.

Tenslotte scoort het polyester zwembad erg goed op het vlak van de isolatie, wat natuurlijk een interessant feit is ten opzichte van de verwarming van het zwembad. En dat drukt weer de kost een beetje.