Opblaasbaar zwembad

opblaasbaar zwembad

Snel zal het weer zomer worden. En een van de dingen die daar onvermijdelijk bij kijken komt is de stijgende thermometer. En dus gaan we weer zoeken naar afkoeling. Airconditioning, gekoelde drank, en natuurlijk lekkere ijsjes.

Een andere optie is optie is gaan zwemmen. Maar vele mensen kijken op tegen de verplaatsing naar de kust, of naar de drukte en kostprijs van een bezoekje aan het plaatselijk zwembad. Maar waarom niet zelf een zwembad in huis halen?

De plaatsing van een eigen zwembad is een grote stap. Voor sommige mensen eenvoudig te groot. Niet alleen de grote kost, maar ook de inplanting in de tuin is nu eenmaal onoverkomelijk. Niet iedereen heeft de luxe om een grote tuin te hebben, waar plaats is voor een 25m≤ zwembad. En ook niet iedereen heeft het budget voorhanden dat nodig is voor de bouw van zo een zwembad.

Wens je een tussenoplossing, dan heb je waarschijnlijk in interesse in een opblaasbaar zwembad. Maar men kent het probleem. Het is eindelijk terug zomer, het zwembadje komt uit de opbergruimte, maar bij het opblazen, of nog erger, het vullen, merk je dat er een gat in is.

Opblaasbare zwembaden zijn echter ook meegegaan met hun tijd. Daarenboven moet je wat gezond verstand aan de dag brengen. Zet het zwembadje niet rechtstreeks op een harde ondergrond. Niet alleen is dat erg oncomfortabel, maar als je op de bodem stapt of zit en de ondergrond is hard dan bestaat de kans dat je een gat of opening maakt in de bodem. Leg dus eventueel een deken of een oud tapijt neer, en plaats daarop het zwembad.

Kijk ook verder dan het klassieke ronde opblaasbadje. Er zijn in de handel verschillende types beschikbaar. Geef wat meer geld uit, en ga voor een iets duurder model. Er bestaan al modellen die je zelfs kan ingraven, en die dus geschikt zijn als permanent zwembad. Nog andere hebben een drijfrand, waardoor je enkel deze moet opblazen. Bij het vullen van het zwembad gaat deze band drijven en trekt deze de wanden omhoog, waardoor je niet meer uren op je knieŽn zit te blazen om het zwembadje recht te krijgen.