Intex zwembad onderhoud

intex zwembad verwarming

Een van de meest bekende en populaire zwembadfabrikanten is Intex. Deze firma is gespecialiseerd in de constructie van opblaasbare zwembaden die toch net dat ietsje meer zijn dan het doorsnee opblaas zwembadje.

Het Intex systeem is in weze heel eenvoudig. In plaats van een volledig opblaasbaar zwembad, maakt men gebruik van een opblaasbare ring die men met lucht dient te vullen. Daarna het zwembad langzaam vullen en de met lucht gevulde ring zal blijven drijven op het water en zo de wanden omhoog houden.

Met opblaasbare zwembadjes hebben de meeste mensen een haat liefde verhouding. Ze zijn goedkoop in aanschaf en makkelijk op te bouwen in de lente en even eenvoudig af te breken in de herfst. Het nadeel is echter de levensduur. Indien het zwembad niet op een optimale manier opgeborgen kan worden, ergens warm zonder een spoor van vocht, dan gaat het rubber waaruit het zwembad bestaat al heel snel verduren.

Het materiaal waaruit het Intex zwembad is gemaakt is echter een speciaal soort PVC. Dit is resistent tegen UV, waardoor het veel minder snel gaat verduren dan het doorsnee opgeblazen zwembadje.

Voor onderhoud kan je bij Intex zelf terecht. Je kan er voor een klein prijsje een instapkit kopen, wat je alvast vooruit helpt in het begin.

In dat starterpakket zitten ondermeer 50 teststrips om de pH-waarde van het zwembad te meten. Om de pH-waarde aan te passen, zitten er speciale chemische stoffen bij die het zwembadwater zullen aanpassen. En maar liefst 1 kilogram van elk. Om het water te ontsmetten zit er ook chloorgranulaat bij. Als
Extraatje krijg je er dan een gratis zwembadthermometer bij.

Voor de rest is een groot afdekzeil afdoende tegen het meeste grof vuil, zoals bladeren en takjes. Voor de grotere formaten kan je ook een stofzuiger aanschaffen, om zandkorrels van de bodem te zuigen.

Vergeet niet eens dat koning winter in het land is, je het zwembad moet opbergen. Laat het water er volledig uit, en leg het te drogen in de zon. Eventueel wat talkpoeder in de hoeken en vouwen, en dan het opbergen op een droge warme plaats!


intex zwembad verwarming Intex zwembad onderhoud
Een van de meest bekende en populaire zwembadfabrikanten is Intex. Deze firma is gespecialiseerd in de constructie van opblaasbare zwembaden die toch net dat ietsje meer zijn dan het doorsnee opblaas...