Led verlichting zwembad

led verlichting zwembad

Meestal is de gebruiksduur van een zwembad beperkt door de seizoenen. Indien je niet beschikt over een overkapping, een binnenzwembad of een heel dikke huid, dan ga je waarschijnlijk verkiezen om alleen in de warmere periodes van het jaar het zwembad te gebruiken. Dus moeten we ernaar streven om de korte tijdspanne die tot onze beschikking staat zo efficiŽnt mogelijk te gebruiken.

Dit wil zeggen dat we het aantal uren dat we het zwembad kunnen gebruiken per dag moeten opschroeven. Maar hoe kunnen we dit bewerkstelligen?

Adequate verlichting voorzien zal ervoor zorgen dat je langer gebruik kan maken van het zwembad. De meeste mensen voorzien wel een minimum aan verlichting rond het zwembad, eventueel door tuinverlichting of een paar spots.

Maar ook in het zwembad kan je verlichting voorzien. Bij de meeste zwembadbouwers kan je bij het uitkiezen van een zwembad vragen om verlichting te voorzien in het zwembad. We raden aan om te kiezen voor LED.

De grootste troef van dit type van verlichting, is de lange levensduur. De gemiddelde LED gaat 50 tot zelfs 100 000 uur mee. Ter vergelijking, de alom gekende gloeilamp gaat slechts 600 tot 900 uur mee. Ook is LED verlichting de meest energiebesparende vorm van zwembadverlichting. Niet onbelangrijk!

Hoewel het aan te raden is om bij het bouwen van het zwembad meteen de verlichting mee te plaatsen, is het ook mogelijk om eventueel de verlichting naderhand nog toe te voegen aan je zwembad. Natuurlijk is de eerste optie het meest eenvoudig, en moet je je geen zorgen maken over de installatie achteraf.

Denk er ook aan dat LED verlichting beschikbaar is in vele kleuren. Bij de duurdere sets kan je zelfs verschillende programmaís ingeven, waardoor het altijd feest zal zijn in je zwembad!

Om te zorgen voor een goede oppervlaktedekking, is het aangeraden om een lamp te voorzien per 25m≥ zwembadoppervlak.