Zwembad ladder

zwembad ladder

Als je eindelijk je droomzwembad hebt aangelegd, moet je er natuurlijk ook in en uit geraken. In is meestal geen probleem. Bij het inspringen komen bij vele mensen de oerinstincten boven en zie je de meest vreemde en hilarische sprongen. Voor de iets meer bedaarde mensen kan je best een ladder voorzien aan je zwembad.

Er zijn verschillende overwegingen die je moet maken bij de aanschaf van een ladder voor je zwembad. De grootste factor is het type zwembad. Heb je een zwembad dat bovengronds is geplaatst, dan heb je een hoge rand om te overbruggen. Hier is een dubbele ladder aangeraden. Je moet er zorg voor dragen dat de bodem van het zwembad voorzien is om het gewicht van een ladder met een persoon erop te dragen! Zet niet zomaar de poten van de ladder op de bodem, voor je het weet heb je een perforatie van de bodem en loopt het zwembad gewoon leeg!

Ook buiten het zwembad moet je zorgen voor een stevige ondergrond. Bij voorkeur voorzie je een fundering waar de ladder vast op geplaatst kan worden.

Hou er wel rekening mee dat het moeilijker zal zijn om een afdekking of een rolluik te gebruiken.

Heb je een zwembad dat is weggewerkt in de grond, dan is er een andere optie. De meeste zwembadfabrikanten van polyester zwembadkuipen hebben modellen waar reeds een trap is verwerkt in de kuip. Ook bij zelf aangelegde zwembaden kan je een trap voorzien. Dit zorgt natuurlijk voor een strak geheel zonder uitstekende trap. Nadeel is dat er eventueel een aparte leuning voorzien moet worden, maar een overkapping of rolluik vormen geen probleem meer.

Heb je een zwemvijver die groot genoeg is, dan kan je een natuurlijke helling gebruiken als oever. Je kan ook gaan voor een steiger, met daaraan bijvoorbeeld een houten ladder.

Er zijn alleszins evenveel stijlen als smaken. Heb je een strak modern zwembad, dan zal je een mooi roestvrij stalen model met strakke lijnen verkiezen. Heb je een klassiek zwembad, dan kan je gaan voor de meer rustieke modellen.

Kortom, denk goed na voor de aanschaf van je zwembad, of de stijl van het zwembad en van de bijbehoren past bij de algemene stijl van de tuin en je woning.