Jetstream

Proficiat met de aankoop van je eigen zwembad! Je zal ongetwijfeld veel plezier hebben van je zwembad. Wie wil er nu in de zomer niet lekker dobberen in de zon, met een boek en een drankje bij de hand.

Er zijn echter nog andere mogelijkheden met uw zwembad, die zeker het overwegen waard zijn. Een ervan is het installeren van een jetstream, of een tegenstroompomp. Deze kan uw rustig relaxzwembad plotsklaps omtoveren in een fitnesszwembad, of in een ideale plaats voor baantjes te zwemmen, zonder van plaats te veranderen!

Het systeem is feitelijk vrij eenvoudig. Een krachtige centrifugaalpomp stuwt het water voort en veroorzaakt een krachtige stroming in het water. Deze is volledig regelbaar, en je kan kiezen tussen een krachtige stroming en wat lichte golfjes.

Een bijkomend voordeel van deze systemen is dat ze naadloos kunnen ge´ntegreerd worden in de wand van je zwembad. Voorzie een ruimte van 1 m│ en een uitsparing de grootte van de kop in de wand van je zwembad, en je zal nooit iets merken van de eenheid. Eventueel kan ook door middel van leidingen de pomp in een technische ruimte ingebouwd worden, maar let dan wel op voor drukverlies hierdoor.

Het debiet van de pomp hangt af van het type, maar vooral van je budget. Een duurdere krachtigere pomp zal meer water kunnen verzetten, en dus ook meer tegenstroom creŰren. Heb je een groot zwembad, en wil je een merkbare tegenstroom van de ene kant van je zwembad naar de andere, dan zal je met een kleine pomp natuurlijk niet tevreden zijn en zal je iets dieper in je zakken moeten tasten.

Als bonus zal het oppervlaktewater van je zwembad sneller gezuiverd worden. Door de rondstuwing van het water door de tegenstroompomp blijft het water meer in beweging wat zorgt voor een betere reiniging door de zwembadfilter.

Heb je reeds een zwembad, en wil je een tegenstroompomp installeren, dan kan dit. Je zal wel moeten zorgen dat de kop 30-35cm onder het wateroppervlak komt te zitten.