Jacuzzi

jacuzzi zwembad

Bij waterpret denken de meeste mensen meteen aan een zwembad. Maar er zijn echter alternatieven voor. Je moet niet noodzakelijk de grote investering doen van een zwembad aan te leggen. Nog een reden is dat er in sommige tuinen gewoon geen plaats is om een degelijk formaat zwembad aan te leggen. En beschik je niet eens over een tuin op het terras van je appartement, toch kan je genieten van water in de vertrouwde omgeving van je eigen huis.

Ligbaden bestaan al ettelijke eeuwen. Maar de innovatieve geest van Roy Jacuzzi bracht in 1956 een regelrechte sensatie teweeg. Hij was namelijk de eerste persoon die eraan dacht om het gemak van een normaal ligbad te combineren met een pulserende masserende luchtstroom in het water. En sindsdien is een bezoekje aan de jacuzzi een begrip geworden.

Hoewel ontspanning de meest aangehaalde reden is om een jacuzzibezoek te plegen, is de therapeutische waarde niet te onderschatten. Steeds vaker schrijven dokters hydrotherapie voor bij de behandeling van allerhande kwaaltjes. Dit komt door de bijna gewichtsloze toestand waarin je lichaam zich gaat bevinden tijdens de sessie in de jacuzzi.

Heb je al een eigen zwembad, dan is de aanschaf van een jacuzzi iets om over na te denken. Je kan de jacuzzi eventueel laten integreren in je poolhouse, wat een erg fraai geheel zal vormen met de rest van het zwembad.

In een zelfbouwzwembad kan je eventueel waterjets laten inbouwen. Dit zijn toestellen die door middel van een pomp een jacuzzi-effect zullen cre๋ren in het zwembad. Hou er echter rekening mee dat je bij een groot zwembad ook een groot debiet nodig zal zijn om een merkbaar effect te hebben. Een jacuzzi is dan misschien een betere investering op lange termijn.

Voor het onderhoud kan je je het beste wenden tot de speciaalzaak. Afhankelijk van de prijsklasse van je jacuzzi kunnen er filtersystemen voorzien zijn in de inbouweenheid, wat het leven natuurlijk makkelijker maakt.