Intex easy set zwembaden pool

easy set intex pool zwembad

De Intex Easy set is een van de bekendste namen op het gebied van zelfbouwpakketten. Bij de aanschaf van een zwembad komt natuurlijk enorm veel kijken. Als je kiest voor een Easy Set, zal je de onderdelen van je zwembad allemaal gelijktijdig aanschaffen. Zo vermijd je extra trips naar de winkel.

Een zwembad bevat natuurlijk een enorme hoeveelheid water. Het laatste wat je wilt is dat tijdens een hete zomerdag ineens je huis een kleine vloedgolf te verwerken krijgt. Dus je kunt maar beter zorgen dat je zwembad op een verantwoorde en veilige manier geplaatst is. Zo zal de levensduur van je zwembad ook ten volle benut kunnen worden.

De basisformule voor de meeste zelfbouwzwembaden is ongeveer hetzelfde. Intex is hierop geen uitzondering. Waar ze zich wel mee onderscheiden, is de totaliteit van hun pakketten. Afhankelijk van je budget kies je een zwembad, en buiten wat inspanning kan je er van uitgaan dat alles wat je nodig hebt zich in de verpakking zal bevinden. Wat meerdere trips naar de winkel overbodig maakt.

Om te beginnen moet je zorgen dat de grond gelijk is, met andere woorden zonder uitsteeksels. Is de grond in je tuin los van aard, zoals bvb een zandgrond, dan kan je eventueel een laag stabilisatiezand storten en de grond extra aandammen. Het zwembad plaatsen op een terras kan natuurlijk ook.

Hierna begint de opbouw van het geraamte. De voorbereide frameonderdelen passen zonder problemen in mekaar. Eens het frame staat, is het tijd voor de liner te plaatsen die het zwembadwater zal bevatten. Weeral zal je hier geen kopzorgen hebben veroorzaakt door het plaatsen van de liner, wat normaal de meest frustrerende fase is van heel het bouwproces.

Een Easy set is een goede oplossing voor de zelfbouwers onder ons die geen ervaring hebben met het plaatsen van zwembaden, maar die toch zelf de handen uit de mouwen willen steken. Je kan kiezen uit verschillende afmetingen en afwerkingsniveau’s.


easy set intex pool zwembad Intex easy set zwembaden pool
De Intex Easy set is een van de bekendste namen op het gebied van zelfbouwpakketten. Bij de aanschaf van een zwembad komt natuurlijk enorm veel kijken. Als je kiest voor een Easy Set, zal je de...