Intex metal frame pool

Intex is een belangrijke en alom gerespecteerde speler op de zwembadmarkt. Kwaliteit en vakmanschap gekoppeld aan een aangename lage prijs maken het een populaire keuze.

De Intex Frame pool series maken gebruik van het systeem van opbouwend frame. Dit is in feite erg eenvoudig. Intex voorziet een dragend frame bestaand uit metalen steunen. Deze geven het zwembad zijn kenmerkende vorm en stevigheid. Hierna brengt men de liner aan, of de folie. Deze is gemaakt van speciaal UV resistent PVC dat goed bestand is tegen de zonnestralen.

De Intex Frame Pools komen in vele maten en vormen, de meest herkenbare zijn natuurlijk de achthoekige of vierkante zwembaden. Men kiest bewust voor deze vormen omdat hoeken makkelijker te realiseren zijn met een frame systeem. Een ovaal is al moeilijker op te bouwen uit verschillende stukken.

De zwembaden zijn ook geschikt om zowel bovengronds als ingebouwd te plaatsen. Men is dus niet verplicht om dit zwembad bovengronds te plaatsen. Wel is het aangeraden om op een zanderige onstabiele grondlaag een betonnen vloerplaat te laten gieten, om te voorkomen dat het zwembad zou gaan vervormen na verloop van tijd. Men moet niet vergeten dat een gemiddeld zwembad toch al snel 10.000 liter water kan bevatten, wat natuurlijk 10.000 kilo is. Dit gaat zwaar doorwegen op de ondergrond, die hierdoor kan verzakken.

Intex heeft ook een heel gamma aan accessoires voor je zwembad. Onderhoudsproducten zijn vaak erg kostelijk, net zoals de apparaten nodig om het zwembad te zuiveren, zoals filters of stofzuigers. Intex heeft speciaal hiervoor pakketten ontwikkeld die de beginnende zwembad liefhebber op weg moeten helpen. Bij de aanschaf van je zwembad moet je hier zeker aandacht aan besteden, het is soms mogelijk om bij de handelaar korting te verkrijgen in de vorm van een afgeprijsde onderhoudsset of een groepskorting bij aankoop van een voorraad aan onderhoudsproducten.

Een Intex zwembad is een zwembad dat meegaat met de tijd. Je zal er jaren plezier van hebben voor een lage prijs!