Inox zwembaden

Het plaatsen van een zwembad is een hele opgave. Je verkiest er waarschijnlijk voor om deze technische procedure uit handen te geven, en maar goed ook. Je wilt een investering van dit formaat veiligstellen.

Voor mensen die van tijdloos design houden, is een strak zwembad natuurlijk een mooie aanvulling in de tuin. De klassieke bouwmaterialen zijn hier echter niet zo geschikt. Wellicht wil je een iets moderner uitziend materiaal gebruiken voor je zwembad te bouwen, en zo een unieke uitstraling te bekomen.

Hier komt inox om de hoek kijken. Het welbekend metaalproduct is immers ook te gebruiken voor je zwembad, iets wat niet bij veel mensen bekend is.

Bij het gebruik van inox, net zoals bij beton, kan je de vorm van je zwembad volledig vrij kiezen. Dit is vooral handig als je niet de zoveelste eigenaar van het zoveelste cliché ovalen zwembad wilt worden, of een specifiek ontwerp wilt.

Als materiaal gebruikt men inox 316L. Dit type inox is geschikt voor de zwembadbouw, door zijn onslijtbaarheid en grote duurzaamheid.

De plaatsing kan gebeuren in zelfs de kleinste tuin. De assemblage kan ter plaatse gebeuren, er is dus geen nood aan een kraan of een grote doorgang.

Het meest unieke kenmerk van het inox zwembad is maximale waterhoogte. Daar waarbij de meeste klassiek gebouwde zwembaden een grote afstand overschiet tussen de boordstenen en het wateroppervlak, kan bij een uit inox ontworpen zwembad het water tot maar liefst 1 centimeter onder de rand komen te staan! Dit gekoppeld aan de strakke lijnen van het inox metaal kan natuurlijk de designliefhebbers onder ons bekoren en is een interessant weetje.

Het onderhoud van het zwembad is nog een factor waar inox goede punten krijgt. Algenvorming en micro organismen krijgen weinig kans omdat de wanden van het zwembad door het gebruik van inox zo glad zijn. Ze hebben namelijk een ruw oppervlak nodig om zich te vestigen, zoals beton of tegelvoegen.

En, niet onbelangrijk, ook in de geldbuidel zullen we het verschil voelen. De inox wanden van het zwembad zullen namelijk het zonlicht reflecteren en bijdragen tot een lagere verwarmingskost en zo het milieu wat ontlasten.

Tenslotte zal het inox zwembad ook een gegarandeerde waterdichtheid bieden, door de hoge elasticiteit van het materiaal. Geen kans op lekken dus.