Zwembaden soorten
- Binnen
- Buiten
- Opblaasbaar zwembad
- Inbouwzwembaden
- Bovengrondse zwembaden
- Foliebad
- Frame zwembad
- Ingebouwde
- Groot
- Betonnen zwembad
- Houten zwembaden
- Inox
- Metalen zwembad
- Polyester
- Bestway
- Zodiac
- Intex pools
- Intex metal frame pool
- Jacuzzi
- Jetstream
- Poolhouse
- SPA
- Whirlpools
- Voor honden
- Zwemvijver
- Rechthoekig
Inbouwzwembaden
Bij een eigen zwembad denken de meeste mensen meteen aan het kleine blauwe opblaaszwembadje uit hun jeugd. Deze bestaan nog steeds, en alhoewel ze snel afkoeling kunnen bieden tijdens de hondse zomerdagen, ze laten het op lange termijn afweten op het gebied van herbruikbaarheid en betrouwbaarheid.
Een oplossing hiervoor is natuurlijk de aanschaf van je eigen zwembad. Een grote investering, dat geven we grif toe. Maar als we het op lange termijn bekijken, kan het wel eens zijn dat de meerkost van het zwembad een merkbare verhoging van de waarde van je woning gaat teweegbrengen.
De makkelijkste manier om een eigen zwembad te verkrijgen is door naar een gespecialiseerde firma te stappen. Er bestaan ook zelfbouwpakketten voor de handige harry’s onder ons, maar als je niet kan steunen op iemand met ervaring over zwembaden aanleggen, en wens je een garantie op je zwembad, dan ben je beter af door bij een specialist langs te gaan.
Bij een inbouwzwembad verstaan we elk zwembad dat volledig weggewerkt kan worden. De eenvoudigste vorm hiervan, is de polyester kuip. Dit zijn grote badkuipen in essentie, die in 1 stuk vervaardigd zijn. Hou er rekening mee dat er natuurlijk voldoende ruimte moet zijn in je tuin om deze te kunnen plaatsen. Het is in extreme gevallen mogelijk om de zwembadkuip met een kraan te plaatsen, maar dan zal de kost natuurlijk ook hoger zijn.
Een ander type zwembad dat ingebouwd kan worden zijn de zogenaamde framezwembaden. Dit is hetzelfde type als de meeste zelfbouwpakketten. Ze zijn opgebouwd uit een metalen buizenframe waarover de liner zal aangebracht worden. Sommige van de duurdere varianten zijn ook geschikt om halfingegraven of volledig ingebouwd te plaatsen.
Wil je een binnenzwembad, dan kan je een zwembad laten inbouwen door de kuip in beton te laten storten. Beton geeft je ook meteen de meeste mogelijkheden. Praktisch elke vorm die je kan bedenken kan uitgevoerd worden in beton.
Wil je het zwembad zo discreet mogelijk plaatsen in je tuin of in je woning, dan is een inbouwzwembad met eventueel toevoeging van een rolluik of een overkapping de beste oplossing.
Tweet |
|