Zwembad huren

Niets kan je zomer meer opluisteren dan een verkoelende plons doen in je eigen zwembad. Maar niet iedereen heeft de middelen of plaats om een eigen zwembad te laten plaatsen. Maar zijn er niet nog andere opties dan?

Je kunt natuurlijk altijd je plaatselijk zwembad bezoeken. Maar de kans dat je daar op een hete zomerdag rustig kan genieten van het mooie weer en het verkoelende water is eerlijk gezegd redelijk klein. Jong en oud vinden namelijk al snel de weg naar de plaatselijke zwembaden, waardoor het er erg vaak heel druk zal zijn. Het zou natuurlijk zonde zijn als je uitstap in het water valt door de overbevolking van het zwembad.

Een eigen zwembad is natuurlijk de voor de hand liggende optie. Maar daar zijn een paar voorwaarden aan verbonden die voor sommige mensen niet gemakkelijk te verteren zullen zijn.

Allereerst is er de investering. Een zwembad kost een hele hoop geld. En vergeet niet dat het je heel wat tijd zal kosten om in orde te geraken met al de vergunningen. Ook de lopende kost van een zwembad is niet te verwaarlozen, denk maar aan het onderhoud, en aan eventueel de verwarmingskosten.

Vervolgens moet je rekening houden met het feit dat je het hele jaar door een zwembad zult hebben. Dus de grondoppervlakte in de tuin ben je alvast kwijt. En om nu te zeggen dat zo’n zwembad mooi staat in de winter, ieder zijn gedacht natuurlijk. Een smaakvol zwembad zal naadloos kunnen geïntegreerd worden in de tuin, maar de klassieke polyester zwembaden brengen weinig meerwaarde met zich mee.

De tussenoplossing is natuurlijk het huren van je eigen zwembad. Zoek eventueel de lokale duikvereniging en vraag of je tijdens hun trainingsperiodes gebruik mag maken van een paar baantjes. Voor een familiefeest kan je eventueel een plaatselijk zwembad afhuren. Net zoals sommige scholen hun zwembad openstellen na de schooluren.

Hou er wel rekening mee dat de tarieven erg uiteenlopend kunnen zijn. Afhankelijk van de grootte van het te huren zwembad, kan het zijn dat er een redder aanwezig moet zijn, wat natuurlijk een meerkost is.