Hengelhoef

Verborgen in de groene bossen van Houthalen-Helchteren ligt het recreatiedomein Hengelhoef. Deze locatie heeft vele troeven, waarvan het subtropisch zwembad ongetwijfeld het populairste is.

In het volledig overdekte zwembad heerst er altijd een aangename temperatuur van 25 graden. We zetten even de belangrijkste kenmerken van dit unieke zwembad op een rijtje;

Om te beginnen is er het golfslagbad. Een pompsysteem zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt van in open water te zwemmen. De hoogte van de golven is regelbaar naargelang de leeftijd en drukte. En waar kan je gaan zwemmen in open water dat een constante temperatuur heeft van 30 graden?

Voor de kleintjes zijn er zowel kleuter als peuterzwembaden voorzien, waar de ouders hun kleine waterratjes goed in het oog kunnen houden.

Voor de iets avontuurlijker ingestelde bezoekers zijn er 2 waterglijbanen, de Python voor de beginners en de Tornado voor de durvers. Voor de hele familie is er de Splash, een familieglijbaan. Iedere glijbaan komt uit in zijn respectievelijk zwembad.

Sauna’s, whirlpools en stoombaden zorgen voor een alternatief voor het zwembad. Ook zonnebanken en relaxruimtes zijn tot je beschikking.

De wildwaterbaan en razende rivier geven je het gevoel dat je op een echte witwaterrivier aan het drijven bent. Wel goed uitkijken, want onderweg kan je onder vuur komen te liggen van strategisch geplaatste waterkanonnen.

De algemene sfeer is erg vriendelijk en tropisch van uitzicht. Hiervoor zorgen de palmbomen, loopbruggen, en de kokosdouches zijn een favoriet!

Door het jaar is het zwembad open tot 2100, maar ook tijdens kerst en nieuw zijn er speciale acties voorzien. Tarieven liggen tussen 5 en 10 EUR per volwassenen, en tussen 3.5 en 7 EUR voor kinderen tot 12 jaar. Tot 2 jaar is de toegang gratis. Meerdere arrangementen zijn beschikbaar, net zoals een schooltarief, een tarief voor groepen, en een 10 beurten kaart. Bij de laatste krijg je dan 1 gratis beurt.