Frame Pool Ladder

frame pool ladder

Elk zwembad heeft natuurlijk een in en een uitgang nodig. Bij het plaatsen van een frame zwembad is dat ook een belangrijke stap.

De makkelijkste types zijn de zogenaamde zwemvijvers. Deze hebben meestal een ondiep einde, waardoor je een natuurlijke oever kan creƫren. Bij een frame zwembad is het niet mogelijk om hetzelfde effect te bekomen. Je zult dus op zoek moeten gaan naar andere oplossingen om je in zwembad te geraken, en eruit.

Bij een zwembad dat uit frames bestaat, moet je opletten dat er geen last op de bovenrand komt. Deze zwembaden zijn het meest populair onder de zelfbouwers. Ze zijn dus gemaakt met het minimum aan materiaal voor de productiekost zo laag mogelijk te houden.

Het frame zal net de last van het water + de zwemmers kunnen dragen. Het zal niet berekend zijn om nog extra gewicht te dragen. Vermijd dus om een ladder te installeren die leunt op de bovenrand. Net zoals je geen speelgoed of verlichting zou mogen monteren op de rand. Na verloop van tijd zal er een doorzakking optreden, en kan je zwembad onherstelbare schade oplopen.

De volgende vereiste is de veiligheid. Een goede ladder voor in het zwembad zou voorzien moeten zijn van een degelijke rubberen antislip laag. Een handrailing is ook onontbeerlijk, vooral voor de jongeren en ouderen onder ons.

Comfort is de volgende factor. Je gaat namelijk met blote voeten de ladder moeten gebruiken. Een ijzeren trede met een gewelfd oppervlak zal wel voorkomen dat je uitglijd, maar het zal niet echt prettig aanvoelen en je voeten de aanblik geven van een paar kilo rauw gehakt. Zorg dus dat de treden voorzien zijn van een zacht materiaal dat geen wondjes kan veroorzaken.

De ondergrond waarop de ladder zal komen te rusten moet stevig zijn. Is het je bedoeling om het zwembad lange tijd te laten staan, dan loont het zeker de moeite om de ladder vast te zetten in de grond, met verankeringpunten of zelfs beton. Dit zal meer vertrouwen geven bij het op en afgaan van de ladder.

Tenslotte is er ook nog het steunpunt in het zwembad. Het laatste wat we willen is dat de ladder gaat schuren over de zwembadliner en zo een gat gaat veroorzaken waardoor het water kan weglopen. Zorg dus dat er een buffer zit tussen de onderkant van de poten van je ladder en de bodem van je zwembad!


frame pool ladder Frame Pool Ladder
Elk zwembad heeft natuurlijk een in en een uitgang nodig. Bij het plaatsen van een frame zwembad is dat ook een belangrijke stap. De makkelijkste types zijn de zogenaamde zwemvijvers. Deze hebben...