Eigen zwembad

Je eigen zwembad. Het is een droom die veel mensen koesteren, maar slechts weinigen hebben het geluk om deze droom te verwezenlijken. Maar waarom wilt men zo graag een eigen zwembad aanleggen? Wat drijft de mensen?

Wel, een zwembad staat mooi, zoveel is zeker. Bij een correcte inplanting in de tuin zal het een enorme meerwaarde geven aan je huis, wat bijeen eventuele latere verkoop zeker een onderhandelingspunt zal zijn waar je mee kan schermen. Makelaars zien je graag komen met een zwembad voorzien bij de woning.

Daarbuiten zal je in de zomer ook kunnen genieten in de vertrouwde omgeving van je eigen thuis van een verkwikkende duik in je zwembad. Gedaan met de uitstapjes naar het plaatselijke gemeentelijke zwembad! Nooit meer in de rij staan aan de kassa, nooit meer omkleden in een veel te klein hokje. Geen zorgen meer dat je dat polsarmbandje met de sleutel van je kastje kwijtgeraakt. Geen overlast meer van hangjongeren die hun eigen gekwek zo interessant vinden. Kortom, je baad niet alleen in je eigen zwembadwater, maar ook in rust, kalmte en sereniteit. Heerlijk luieren dus, zonder meer.

Nog een trend die we meer en meer beginnen op te merken zijn de zogenaamde pool party’s. Dit zijn feestjes die gegeven worden met als centraal gegeven het zwembad. De gasten komen op bezoek voor een hapje en een drankje, en daarna verplaatst het gezelschap zich naar het zwembad voor wat leuke waterspelen. Gedaan met de overvolle zithoek en het eeuwige mens erger je niet spelen, je pool party zal zeker een voltreffer zijn bij je vrienden en familie!

En de prijs? Wel, buiten de plaatsingskosten zal je natuurlijk een substantieel deel van je tuin moeten opofferen. De werkingskosten en de uitgaven nodig voor het onderhoud zijn afhankelijk van het type zwembad en je gebruik ervan. Maar toch is het een serieuze kostenpost waar je rekening mee moet houden. Bereid je er ook al maar op voor dat je de helft van het jaar zal moeten aankijken tegen het zwembad wat in zijn winterslaap zit, en jezelf zal afvragen of het nu wel allemaal de moeite waard was. Maar als je het ons vraagt, is een eigen zwembad een van de beste toevoegingen aan je woning!