Camping met zwembad

camping met zwembad

Kamperen is een buitenactiviteit die al eeuwen lang erg populair is. Vroeger was een van de meest beoefende manieren van leven, tegenwoordig een favoriete manier om je vakantie door te brengen met heel de familie.

In de maatschappij van heden ten dage zijn er echter bepaalde beperkingen. De tijd dat men gewoon zijn tent kon pakken en de wildernis in kon trekken zijn stilaan voorbij. Ondanks het stijgend aantal inwoners per vierkante kilometer, zijn er nog genoeg ongerepte stukjes natuur, daar zijn we het mee eens. Maar de arm der wet kijkt helaas met argusogen naar wildkampeerders. En erg aangenaam is het niet om halverwege je slaap wakker gemaakt te worden door Ome agent, die je vriendelijk doch met aandrang verzoekt om je boeltje af te breken en een hotel te zoeken.

Hierdoor zijn de campings populairder geworden. Ieder jaar trekken miljoenen mensen weer de baan op, met een caravan of campingcar tot de nok gevuld met allerhande modern comfort, dit vaak ten ongenoegen van de andere weggebruikers. Deze uittocht gaat vaak in de richting van het Zuiden, naar de zon. Frankrijk en Duitsland zijn het meest gegeerd, maar overal ter wereld kan je campings vinden. Er is een heuse industrie mee gemoeid, er zijn een dozijn campinggidsen verkrijgbaar met kaartjes, beoordelingen en zelfs cd-roms met info zodat je de laptop kan gebruiken om je volgende camping op te zoeken.

Maar, je bent eindelijk aangekomen op je favoriete camping, waar je al elk jaar komt sinds mensenheugenis. En er komt een beetje een sleur in. Daarenboven vinden de kinderen en misschien zelfs de kleinkinderen een camping niet echt plezant. Misschien is de tijd gekomen om de horizon wat te verbreden?

Een camping met zwembad is een eenvoudige oplossing voor dit hachelijke probleem. Meer en meer campinguitbaters beginnen te doorzien dat ze met een eigen zwembad de mogelijkheid hebben om een tot voor kort ongeputte doelgroep aan te spreken. De campingliefhebbers die rust en stilte willen, maar die met hun kinderen geen blijf weten.

En het moet zelfs niet zozeer een camping met zwembad zijn! Vele campings hebben afspraken met het lokale zwembad, dat je er op vertoon van je campingpasje kan genieten van een verlaagd tarief. Sommigen gaan zelfs nog verder en laten je volledig gratis genieten van hun faciliteiten als je op een bepaalde camping klant bent!

Bij de zoektocht volgende zomer toch maar eens aan denken?