Bovengrondse zwembaden

Bij een zwembad dan denken de meeste mensen maar aan 1 ding, namelijk “waar gaan we dat gat graven?” Wat je echter niet mag vergeten is dat het niet noodzakelijk is om een zwembad in te graven of in te bouwen. Indien je de juiste materialen gebruikt dan is het perfect mogelijk om een zwembad bovengronds te plaatsen.

Een voordeel van ondergronds plaatsen is natuurlijk de toegevoegde stevigheid en de afwerking. Je zal minder zien van het zwembad, het is discreet weggewerkt. Bij een bovengronds zwembad zal je ook een extra versteviging moeten aanbrengen aan de rand om de druk van het water te weerstaan.

Een verstevigende rand is niet noodzakelijk een nadeel echter. Als je verkiest om je zwembad bovengronds te plaatsen, is een mooi afgewerkt muurtje rondom toch een mooi accent. Voorzie ook een makkelijke toegangspunt, zoals een ladder of een klein terras.

Denk er ook aan dat de meeste polyester zwembadkuipen geschikt zijn om zo bovengronds te plaatsen. Wil je de initiële investering zo laag mogelijk houden maar toch al genieten van je zwembad, dan is het mogelijk om de kuip aan te schaffen, en pas na enkele jaren de eindafwerking te doen, of eventueel het zwembad volledig in te bouwen. Hierbij zal je ook al ervaring hebben met de verschillende toestellen die bij een zwembad horen, zoals bijvoorbeeld een filtreerinstallatie of een verwarmingselement. Dus wanneer je uiteindelijk toch beslist het zwembad verder af te werken zal je een optimale plaatsing kunnen uitvoeren door je ervaring met de verschillende apparaten.

Tot slot is er nog een laatste argument om een zwembad bovengronds te plaatsen. Veiligheid. De nachtmerrie van elke ouder die eigenaar zijn van een zwembad is dat zoon of dochterlief in het zwembad valt tijdens het spelen. De beschikbare alarmen zijn niet alleen duur in aanschaf, maar ook verbruiken ze energie. Een hekwerkrond het zwembad is een ander alternatief, maar dit is al snel een kostelijke investering. Een bovengronds zwembad is al voorzien van zijn natuurlijke barrière, namelijk de zwembadwand.