Binnen zwembad

binnen zwembad

Soms is het bouwen van een zwembad buiten simpelweg geen optie. Of je wil jaar in jaar uit, elke dag je baantjes kunnen trekken. Dan kan je verkiezen om een binnenzwembad te laten bouwen in je woning.

Dat dit een behoorlijke investering zal vergen zal U wel reeds weten. Het is het beste op voorhand na te gaan of uw architect ervaring heeft met het integreren van zwembaden in woningen. Het is namelijk een toevoeging aan je woning die niet vaak voorkomt, en dus kan je best op zoek gaan naar een architect met ervaring in binnenzwembaden in woningen.

Het eerste waar mensen aan denken bij het woord binnenzwembad is vocht. Water brengt natuurlijk vocht met zich mee. Denk maar aan je badkamer, en hoe de spiegel aangedampt is als je uit de douche stapt. Dit heeft verschillende effecten op de ruimte waarin je het zwembad wilt laten plaatsen.

Allereerst moet je bewust kiezen voor het gebruiken van vochtbestendige materialen in de bouw. Je kan ook een mooi behangpapiertje tegen de muur plakken, maar het kan goed zijn dat dit na enkele weken besluit weg te wandelen van de muur. Dampwerende plafonds zoals een spanplafond is al een goed begin. Kies voor de muren ook een waterafstotend materiaal, zodat je geen last kan krijgen van schimmels of bacteriŽn.

Voor de vloer zijn er 2 aandachtspunten. Allereerst, kies voor een goede antisliplaag. Het is niet voor niets verboden om te lopen in een zwembad. Daarenboven is de waterafloop erg belangrijk. Bij het actief gebruiken van het zwembad kan er al snel wat water over de rand vliegen. Zorg voor een adequaat systeem van opvangputjes die het water terug in het zwembad kunnen doen lopen. Eventueel met het kiezen voor een overloopzwembad.

Zorg dat de ramen extra beschermd zijn. Vooral de kalkaanslag gaat na een tijd erg zichtbaar worden. Zorg opnieuw voor waterafstotende en duurzame materialen. Breng eventueel een folie aan, die meteen het inkijken kan beperken.

Zelfs met de beste constructiematerialen zal je nog altijd naar toestellen moeten teruggrijpen om de luchtvochtigheid te regelen. Kies voor een goede ontvochtiger die een voldoende capaciteit heeft voor de ruimte. Bespaar hier niet op!