Aqualibi

Een van de meest populaire subtropische zwembaden in België is Aqualibi in Waver. De constant aangehouden temperatuur van 29 graden zorgt dat zowel in de zomer als in de winter het aangenaam vertoeven is in dit zwembad van de Six Flags groep, dat in 1987 geopend werd.

Gelegen te Waver, is het makkelijk bereikbaar met de wagen door de afrit 6 Waver te nemen, komende van de E411 Brussel – Namen. Verkies je met de trein te komen, brengt de NMBS je in het staton Bierges tot op 150m van de ingang. Dit is bijzonder interessant, vooral door het bestaan van een speciale B-dagtrip die nog eens voor extra korting zorgt.

Het zwembad zelf is onderverdeeld in verschillende gebieden. Je kan eerst je in het strijdgewoel storten op 1 van de 2 glijbanen van 140m. De avontuurlijkste durvers kunnen daarna hun hart ophalen met een paar tripjes door een wilde rivier door de jungle, in de fantastische wildwaterbaan Rapido.

Ben je hierna toe aan een beetje rust? Kom dan naar het centrale zwembad, en bezoek daar de Laguna Verde, een groene oase van rust waar je omgeven door natuur heerlijk kan ontspannen. Of plof neer in de jacuzzi, en borrel tot hemelse hoogten.

Ook aan de innerlijke mens is gedacht, de Aquagrill heeft een zeer uiteenlopend menu en voor de kinderen is er animatie voorzien.

Voor hygiënische redenen zijn zwemshorten en bermuda’s verboden.

De ukkies onder 1 meter mogen gratis binnen, en er zijn verlaagde tarieven tot 1m40. Ben je al wat rijper, dan kom je ook in aanmerking voor korting. Ticketprijzen variëren naargelang het seizoen en de formule die je kiest, en kunnen makkelijk bekeken worden op http://www.ticket2fun.be/

Of je nu op zoek bent naar spanning en avontuur, of naar rust en relaxatie, bij Aqualibi ben je altijd in goede handen!