Zwembad accessoires

accesoires zwembad

Proficiat, je bent eindelijk eigenaar van je eigen zwembad! Nu is het tijd om het uit te rusten met wat leuke spullen.

Er zijn op de markt vele accessoires te vinden die je badderervaring kunnen verbeteren. En nee, we hebben het niet uitsluitend over felgekleurde opblaasballen of, durf ik het zeggen, een opblaaskrokodil.

1. Veiligheid

Een groot aandachtspunt is natuurlijk veiligheid. Zijn er kleine kinderen in de buurt, dan is het aangeraden om te zorgen dat ze geen gevaar lopen. Een klein hekwerkje rond het zwembad dat afgesloten kan worden is dus een goede en verstandige investering. Een decoratieve zwemband aan de muur oogt niet alleen mooi, maar kan ook voor zijn oorspronkelijke doel benut worden. Zwembandjes voor de allerkleinsten verhogen uw gemoedsrust aanzienlijk en kunnen uw toekomstige Olympische zwemkampioen helpen met het leren zwemmen!

2. Onderhoud

Wil je vermijden dat je in de winter met je schepnetje blaadjes moet vissen uit het zwembad? Je kan een afdektapijt kopen, gaande van een gewone hoes tot heuse gemotoriseerde versies. Een bodemzuiger kan je helpen met zand en andere onaangename dingen te verwijderen van de bodem. Afhankelijk van je budget kan je kiezen tussen volledig automatische versies, of kleinere toestellen, qua formaat aanleunend bij bijvoorbeeld een kruimeldief.

3. Comfort

Of je zwembad een verzonken model is of helemaal bovengronds, een laddertje is altijd gemakkelijk voor het in en uitstappen te vergemakkelijken. Kies hier een stevig model, dat de zijkant van het zwembad niet raakt. Een drijfbare zetel is ook erg aangenaam voor die lange zomerdagen op door te brengen. Verkrijgbaar met of zonder bekerhouder! Wil je meer beschut zitten, denk ook aan een grote parasol en eventueel een schutting om de zon wat te weren.

4. Speelgoed

Doe je kinderen een groot plezier, zorg voor wat extra entertainment. Wat opblaasballen of zwemplankjes. Volledige opblaasbare eilanden, met palmbomen naar keuze doen je wegdromen naar tropische eilanden. Je kan zelfs een set kopen voor volleybal te spelen, of een glijbaan, en natuurlijk een springplank voor de durvers! Een klein opblaasbootje kan ook voor hilarische toestanden zorgen.